Projekt

At være volontør og arbejde frivilligt har været en kæmpe oplevelse og den største - og bedste – udfordring, jeg nogensinde har givet mig selv. Grunden til, at jeg ville være volontør var, at jeg nu ikke bare har oplevet et andet land, men også levet i et.

 

Jeg har lært meget under mit ophold, både om mig selv, Tanzania og dets befolkning.

 

Jeg kan nu snakke et nyt sprog. Jeg kan begå mig i en ny kultur, og jeg har set hverdagen og livet fra et helt nyt perspektiv.

Jeg har opdaget, hvor privilegeret jeg selv er, særligt fordi jeg er i stand til og har mulighed for at gøre noget godt for andre. Om det har været at lave legeplads, spille fodbold eller blot at give opmærksomhed, er jeg altid blevet budt velkommen og har modtaget stor taknemmelighed – selv for den mindste gerning.

 


Efter opholdet holder jeg nu foredrag, og det er dejligt at få lov til at sætte ord på alle de indtryk og oplevelser, jeg har fået i løbet af mit ophold.

Jeg er superglad for, at jeg har fået denne fantastiske mulighed. Det, at man får lov til at hjælpe i et andet land, der har brug for hjælp, er jo en kanon oplevelse.

 

Christian Ole Haslev, volontør 2018


Herunder billeder og et par af de breve, Christian sendte hjem under sit ophold

7. november 2018:

Hilsen fra Peter’s Hause i Tanzania.

Hverdagen er helt fantastisk, dagen starter med, at der er morgenmøde kl. 9, her fortæller vi så, hvad der skal ske i løbet af dagen.

I tiden er Peter og jeg startet på at lave kister, det har der været store problemer med, vi har blandt andet brugt de første to uger på at få alle maskiner til at virke.

Det er en super oplevelse og vi har snart den første kiste færdig, og så skal Peter og jeg lære de andre snedkerdrenge, hvordan man laver flere.

Vi arbejder fra kl. 9 til kl. 13, hvor der så er frokost, lavet af vores dejlige Dada/søster. Bestående af ris og for det meste bønner.

Herefter fortsætter arbejdet til kl. 15-16 og så er der fyraften, normalt er jeg i volontørhuset, for at slappe lidt af inden klokken bliver 17-18, hvor der spilles fodbold en time eller to, og så er der aftensmad kl. 19. Kun onsdag er der kød, som regel fisk, det er helt fint.

Efter vi har spist, plejer vi at tage et spil ski-bo, som vi har en lille turnering i, vi to volontør drenge mod de to volontør piger. (pt. taber drengene) Efter dette er der aftensandagt.

Efter andagt går vi op og siger godnat til børnene, dette plejer som regel at tage en time eller to.

Så er det også ved at være sengetid for os, men det er her vi normalt tager et bad, får set en film eller bare hygger og snakker om dagen.

M.v.h.
Christian Haslev

23. november 2018

Kære alle

 

I tiden har jeg rigtig travlt, så de andre har taget min undervisning,

jeg har lavet et nyt design på kisten, har lavet et eksemplar,

der skal laves skoreoler til alle børnene, det tager sin tid,

så i tiden er der masser arbejde, det er super dejligt.

 

I sidste måned blev jeg færdig med legepladsen i Sumbawanga og

i sidste uge blev legepladsen i Kipili færdig, den sender jeg nogle billeder

med fra.

 

Mange hilsener fra Tanzania

Christian Haslev

 

Er du interesseret i at høre mere om at blive volontør, kontakt:


Provst Hanne Petersen

Vesthimmerlands Provsti

Kirkeplads 6, 9600 Aars

Tlf nr. 98661027 / 96369732

mail: vesthimmerlandsprovsti@km.dk